Novosti

Novosti iz EU

Studijski posjet delegacije Armenije i Gruzije Središnjoj harmonizacijskoj jedinici

29. ožujka
2017.
Više

U organizaciji Sektora za harmonizaciju unutarnje revizije i financijske kontrole Ministarstva financija Republike Hrvatske, a pod pokroviteljstvom GIZ-a (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit), 23. i 24. ožujka 2017. u Ministarstvu financija organiziran je studijski posjet delegacije iz Armenije i Gruzije. Delegaciju je činilo 18 predstavnika uključenih u implementaciju i razvoj sustavu unutarnjih kontrola i to većinom iz Ministarstva financija te linijskih ministarstava iz područja obrane, poljoprivrede, obrazovanja i sporta, gospodarstva, infrastrukture i dr.


Održano svečano otvaranje twinning projekta ''Daljnji razvoj sustava unutarnjih kontrola i metodologije rada’’

08. ožujka
2017.
Više

Dana 1. ožujka 2017. u 10:00h u Kući Europe održano je svečano otvaranje twinning projekta ''Daljnji razvoj sustava unutarnjih kontrola i metodologije rada'' koji se financira iz Prijelaznog instrumenta.

Provedba projekta vrijednosti 550.000,00 eura započela je 6. veljače 2017. godine, a trajanje projekta je 12 mjeseci.

Korisnik projekta je Središnja harmonizacijska jedinica Ministarstva financija Republike Hrvatske, a projekt se provodi u suradnji s Ministarstvom financija Republike Latvije i Nacionalnom akademijom za financije i ekonomiju Ministarstva financija Kraljevine Nizozemske.


Novi Pravilnik o sustavu unutarnjih kontrola u javnom sektoru

01. srpnja
2016.
Više

U Narodnim novinama, broj 58/16 objavljen je Pravilnik o sustavu unutarnjih kontrola u javnom sektoru. Stupanjem na snagu novog Pravilnika prestaje vrijediti Pravilnik o provedbi financijskog upravljanja i kontrola u javnom sektoru (Narodne novine, br. 130/11).


Arhiva novosti - Novosti