Novosti

Novosti iz EU

Održano svečano otvaranje twinning projekta ''Daljnji razvoj sustava unutarnjih kontrola i metodologije rada’’

08. ožujka
2017.
Više

Dana 1. ožujka 2017. u 10:00h u Kući Europe održano je svečano otvaranje twinning projekta ''Daljnji razvoj sustava unutarnjih kontrola i metodologije rada'' koji se financira iz Prijelaznog instrumenta.

Provedba projekta vrijednosti 550.000,00 eura započela je 6. veljače 2017. godine, a trajanje projekta je 12 mjeseci.

Korisnik projekta je Središnja harmonizacijska jedinica Ministarstva financija Republike Hrvatske, a projekt se provodi u suradnji s Ministarstvom financija Republike Latvije i Nacionalnom akademijom za financije i ekonomiju Ministarstva financija Kraljevine Nizozemske.


Novi Pravilnik o sustavu unutarnjih kontrola u javnom sektoru

01. srpnja
2016.
Više

U Narodnim novinama, broj 58/16 objavljen je Pravilnik o sustavu unutarnjih kontrola u javnom sektoru. Stupanjem na snagu novog Pravilnika prestaje vrijediti Pravilnik o provedbi financijskog upravljanja i kontrola u javnom sektoru (Narodne novine, br. 130/11).


Promatračka misija Europske Komisije, Opće Uprave za proračun

07. lipnja
2016.
Više

U razdoblju od 31. svibnja do 2. lipnja 2016. dvočlana delegacija Europske komisije, Opće uprave za proračun, posjetila je Ministarstvo financija, Sektor za harmonizaciju unutarnje revizije i financijske kontrole u svrhu obavljanja promatračke misije odnosno zajedničke provjere razvoja sustava unutarnjih kontrola u dvije pilot institucije u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture te Zagrebačkoj županiji.


Arhiva novosti - Novosti