Započela provedba 3. CEF telecom projekta "IN-LORE" u suradnji s nositeljem projekta Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta

12. prosinca 2018.

Započela provedba 3. CEF telecom projekta

Dana 12. listopada 2018. godine u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta održano je javno predstavljanje projekta "In-LoRe (Croatian eInvoicing for Local and Regional Authorities)" kojim je započela jednogodišnja suradnja Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, kao nositelja projekta, s dosad najvećim brojem konzorcijskih partnera, odnosno njih ukupno 80, a jedan od sudionika je i Ministarstvo financija.

Cilj projekta je poticanje širenja i ubrzanje korištenja strukturiranog elektroničkog računa od strane javne uprave, nacionalno i prekogranično, kroz osiguravanje tehničkih i operativnih preduvjeta tijela javne uprave za integraciju sa središnjom platformom "eRačun za državu".

Projektom se želi postići daljnja transformacija javnog i državnog sektora za uvođenje digitalnih procedura u procese fakturiranja, kao i ostvarivanje svih ostalih prednosti koje donose elektroničko fakturiranje i korištenje eRačuna.

Cijeli članak pročitajte na poveznici: https://www.mingo.hr/page/ministar-horvat-2019-mora-biti-godina-digitalizacije-hrvatske).