Ministar Marić predvodi izaslanstvo na skupštini SB i MMF-a

20. travnja 2017.

Ministar Marić predvodi izaslanstvo na skupštini SB i MMF-a

Izaslanstvo Republike Hrvatske (RH), u sastavu predstavnika Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke sudjelovat će na Proljetnoj skupštini Svjetske banke (SB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Washingtonu, Sjedinjene Američke Države, od 20. do 23. travnja 2017. Izaslanstvo će predvoditi ministar financija Zdravko Marić.

Tijekom održavanja Proljetne skupštine izaslanstvo će održati niz sastanaka s predstavnicima Svjetske banke, kojom će se prilikom ministar Marić susresti, među ostalima, s potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i Srednju Aziju Cyril Mullerom, s višim potpredsjednikom i glavnim ekonomistom Svjetske Banke Paulom Romerom, te s izvršnim direktorom Banke Frankom Heemskerkom. Najavljene teme sastanaka s predstavnicima Svjetske banke uključivat će stanje na postojećim projektima, daljnje aktivnosti na pripremi i odobravanju novih projekata te buduću suradnju Republike Hrvatske s Bankom.

Izaslanstvo Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke održat će i sastanke s predstavnicima MMF-a, i to s direktorom Sektora za Europu MMF-a Poul M. Thomsenom, izvršnim direktorom u MMF-u Anthony De Lannoyom i voditeljem misije MMF-a za Hrvatsku Khaledom Sakrom. Razgovarat će se o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj te o mjerama monetarne i fiskalne politike.