Ministar Marić predvodi izaslanstvo na Godišnjoj skupštini Grupacije Svjetske banke i MMF-a

11. listopada 2018.

Hrvatsko izaslanstvo u sastavu predstavnika Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke sudjelovat će na Godišnjoj skupštini Grupacije Svjetske banke (GSB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Indoneziji, od 12. do 14. listopada 2018. Izaslanstvo će predvoditi ministar financija Zdravko Marić.

Tijekom održavanja Godišnje skupštine izaslanstvo će održati niz sastanaka s predstavnicima Svjetske banke, kojom će se prilikom ministar Marić susresti, među ostalima, s potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i Centralnu Aziju Cyrilom Mullerom te s izvršnim direktorom Banke Frankom Heemskerkom. Najavljene teme sastanaka s predstavnicima Svjetske banke uključivat će razgovore na pripremi nove strategije suradnje Republike Hrvatske s Bankom, daljnje aktivnosti na pripremi i odobravanju novih projekata te razgovore o projektima u provedbi.

Izaslanstvo Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke održat će i sastanke s predstavnicima MMF-a, i to s direktorom Sektora za Europu MMF-a Poul M. Thomsenom te s izvršnim direktorom u MMF-u Anthony De Lannoyem i zamjenikom izvršnog direktora Richardom Doornboschom. Razgovarat će se o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj te o mjerama monetarne i fiskalne politike.

Tijekom boravka u Indoneziji održat će se i sastanci s predstavnicima drugih investitora i banaka