Događanja

Taiex projekt: "Daljnje jačanje AFCOS sustava u Republici Hrvatskoj"

 U razdoblju od 02. do 06.03.2015.g. u suradnji sa kolegama iz Odjela za unutarnju reviziju i istrage, Republika Malta, Služba za suzbijanje nepravilnosti i prijevara (SSNIP) organizirala je stručnu misiju u okviru TAIEX programa.
Cilj ovog projekta bio je daljnje jačanje administrativnih kapaciteta zaposlenika tijela AFCOS sustava u Republici Hrvatskoj, a vezano uz zaštitu financijskih interesa Europske unije u RH.

Navedeni projekt ujedno predstavlja nastavak uspješne suradnje i razmjene iskustva i znanja s kolegama iz Republike Malte. Naime, SSNIP je u suradnji sa Odjelom za unutarnju reviziju i istrage izradio projekt koji se sastoji od dva dijela:

• Prvi dio projekta organiziran je u periodu od 24.-28.03.2014 u okviru studijske posjete predstavnika SSNIP-a nadležnim institucijama Republike Malte vezano uz borbu protiv nepravilnosti i prijevara s ciljem zaštite financijskih interesa Europske unije.

• Drugi dio projekta uključivao je dolazak kolega s Malte u Republiku Hrvatsku gdje su u sklopu petodnevnog predavanja i radionica predstavili sustav zaštite financijskih interesa EU za oko 40 predstavnika AFCOS sustava.