Constituency Facility

Constituency Facility –  "Daljnji Razvoj ustrojstvenih jedinica nadležnih za financije i proračun, te daljnje jačanje njihove koordinacijske uloge u razvoju sustava unutarnjih financijskih kontrola"

Projekt pod pokroviteljstvom organizacije Constituency Facility, u suradnji Ministarstva financija Republike Hrvatske i Ministarstva financija Kraljevine Nizozemske (Nacionalne akademije za financije i ekonomiju) a trajao je u razdoblju  od studenog 2010. do konca prosinca 2012.

Cilj projekta bio je jačanje koordinacijske uloge ustrojstvenih jedinica nadležnih za financije i proračun u razvoju sustava unutarnje financijske kontrole i jačanje njihove koordinacijske uloge kroz razmjenu  iskustava u području razvoja uprava/sektora za financije.

Projekt se pokrenuo s partnerima iz Nizozemske uzimajući u obzir više od 20 godina njihovog iskustva u fazama razvoja uloga uprava/sektora za financije, a kroz ovaj projekt je pružena i potpora za realizaciju mjera iz Akcijskog plana za razvoj financijskog upravljanja i kontrola.

U okviru projekta od 20. do 22. siječnja 2011. organizirano je studijsko putovanje u Nizozemsku (Den Haag) u kojem su sudjelovali ravnatelji uprava/sektora za financije iz ministarstava i izvanproračunskih zavoda.

U okviru projekta također su održane dvosatne radionice za ravnatelje uprava/sektora za financije.

Prezentacije-radionice