Posljednja novost

Ministar Marić na ECOFIN-u

24. svibnja
2016.
Više

Ministar financija Zdravko Marić sudjelovat će na sastanku Vijeća ministara EU za ekonomska i financijska pitanja (ECOFIN) koji će se održati u srijedu, 25. svibnja 2016. u Bruxellesu.

Prije službenog dijela sastanka ministara financija EU održat će se godišnji sastanak guvernera Europske investicijske banke na kojem će sudjelovati i ministar financija Marić.


Arhiva novosti

Ministar Marić: EBRD povećao procjenu rasta zbog dobrih gospodarskih performansi

12. svibnja
2016.
Više

Ministar financija Zdravko Marić ocijenio je u srijedu da je Europska banka za obnovu i razvitak (EBRD) podigla procjenu rasta hrvatskog gospodarstva u ovoj godini na 1,5 posto zbog njegovih dobrih performansi u prvom kvartalu te kazao da se proračun puni u skladu s očekivanjima, a da će kod inozemnog zaduživanja voditi računa o 'Brexitu'.


Zaključna izjava nakon posjeta Misije MMF-a Republici Hrvatskoj 2016. u vezi s člankom IV. Statuta MMF-a

11. svibnja
2016.
Više

Od kraja 2014. hrvatsko se gospodarstvo postupno oporavlja od šestogodišnje recesije, ponajviše zahvaljujući snažnom izvozu, turizmu i rastu povjerenja potrošača. Predviđa se nastavak umjerenog rasta u srednjem roku - realni rast od približno 2 posto godišnje. Provođenje fiskalne konsolidacije na način da bude poticajna za rast pomoglo bi smanjenju ranjivosti. Potrebne su i ambiciozne strukturne reforme usmjerene na poboljšanje učinkovitosti javnog sektora, lakoće poslovanja i konkurentnosti. Time bi se pomoglo povećanje razina dohodaka prema prosječnoj razini u EU-u te smanjenje vrlo visoke nezaposlenosti. Najavljeni nacionalni program reformi ohrabruje, ali ostvarenje njegovih ciljeva zahtijeva odlučnu provedbu konkretnih mjera.


pozadina.JPG
border.jpg

Novo na webu

Poziv na aukciju trezorskih zapisa

1

više

25.05.2016.

Plan isplata proračunskim korisnicima za svibanj 2016.

2

više

03.05.2016.

Polica osiguranja osoba od posljedica nesretnog slučaja (nezgode)

3

više

26.04.2016.

Najava: Okrugli stol - Financijska pismenost i mladi

4

više

03.03.2016.

Konverzija kredita u CHF

5

više

20.11.2015.