Posljednja novost

Ministar Marić primio je izaslanstvo Kineske industrijske i komercijalne banke (ICBC)

Ministar Marić primio je izaslanstvo Kineske industrijske i komercijalne banke (ICBC)
26. travnja
2016.
Više

Ministar financija dr. sc. Zdravko Marić primio je jučer u radni posjet izaslanstvo Kineske industrijske i komercijalne banke (ICBC) - najveće kineske, a ujedno i svjetske banke na čelu s njezinim predsjednikom Uprave i izvršnim direktorom g. Jiang Jianqingom. Svrha posjeta bila je jačanje moguće uspostave financijske suradnje, posebice u financiranju infrastrukturnih projekata.


Arhiva novosti

Marić: jedan od glavnih ciljeva je smanjiti troškove zaduživanja

Marić: jedan od glavnih ciljeva je smanjiti troškove zaduživanja
23. travnja
2016.
Više

Jedan od važnijih ciljeva hrvatske vlade jest smanjiti troškove zaduživanja, koji su sada previsoki, izjavio je u subotu u Amsterdamu hrvatski ministar financija Zdravko Marić.

"Iz proračunske perspektive gledano važno je smanjiti udio kamata u ukupnim rashodima. On danas iznosi 3,6 posto BDP-a. Zato ste čuli i od mene i od premijera i cijele vlade da je uz reforme koje mislimo napraviti i gospodarski rast, jedan od ciljeva, da tako kolokvijalno kažem i 'napasti rejting agencije' i ukupnu cijenu po kojoj se Hrvatska financira", rekao je Marić koji je u Amsterdamu sudjelovao na neformalnom sastanku ministara financija zemalja članica EU-a.


Marić: konstruktivni razgovori u Washingtonu; porezni Uskok treba ojačati

16. travnja
2016.
Više

Ministar financija Zdravko Marić kazao je u subotu da su u Washingtonu vođeni konstruktivni razgovori s predstavnicima međunarodnih financijskih institucija, među ostalim i o financijskom i poslovnom restrukturiranju HAC-a, najavio je da bi u tijeku ovog tromjesečja Hrvatska mogla izaći na inozemno financijsko tržište te istaknuo da namjerava ojačati aktivnosti poreznog Uskoka.

Hrvatsko izaslanstvo, koje čine predstavnici Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke (HNB), sudjeluje od 14. do 17. travnja 2016. na proljetnoj skupštini Svjetske banke (SB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Washingtonu. Izaslanstvo Ministarstva financija predvodi ministar Zdravko Marić.


pozadina.JPG
border.jpg

Novo na webu

Rezultati aukcije trezorskih zapisa

1

Rezultati aukcije trezorskih zapisa izraženi u kunama od 3. svibnja.

03.05.2016.

Plan isplata proračunskim korisnicima za svibanj 2016.

2

više

03.05.2016.

Polica osiguranja osoba od posljedica nesretnog slučaja (nezgode)

3

više

26.04.2016.

Najava: Okrugli stol - Financijska pismenost i mladi

4

više

03.03.2016.

Konverzija kredita u CHF

5

više

20.11.2015.