Posljednja novost

Priopćenje vezano za prikupljanje podataka o nekretninama

11. kolovoza
2017.
Više

Bez obzira na najavu odgode primjene Zakona o lokalnim porezima, u dijelu koji se odnosi na porez na nekretnine, podaci o nekretninama i njihovim vlasnicima/korisnicama koji su prikupljeni temeljem upitnika/obrazaca koje su općine i gradovi u proteklom razdoblju dostavljali vlasnicima nekretnina na svom području, koristit će jedinicama lokalne samouprave za naplatu javnih davanja koja su u njihovoj nadležnosti.


Arhiva novosti

Javno savjetovanje o Nacrtu prijedloga zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave

03. kolovoza
2017.
Više

Na web stranici e-Savjetovanja objavljen je Nacrt prijedloga zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Kako je trenutno važeći Zakon o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, od kada je donesen 1993. godine, mijenjan čak 13 puta to je utjecalo na složenost sustava raspodjele prihoda od poreza na dohodak. Ovim se novim Zakonom namjerava na jednostavniji, razumljiviji i pravedniji način definirati sustav raspodjele prihoda od poreza na dohodak, sustav fiskalnog izravnanja jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te sustav financiranja decentraliziranih funkcija. Također se namjerava definirati sustav koji će svim jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave osigurati potencijal za pružanje usporedive razine javnih usluga, dok će se u okviru drugih zakonskih propisa poticati regionalni razvoj i demografska obnova.


Potpisan Ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja porezima na dohodak

Potpisan Ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja porezima na dohodak
14. srpnja
2017.
Više

Hrvatski ministar financija dr. sc. Zdravko Marić i Nj. V. šeik Abdullah bin Zayed Al Nahyan, ministar vanjskih poslova i međunarodne suradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata, potpisali su 13. srpnja 2017. godine, u Zagrebu, Ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja porezima na dohodak.


pozadina.JPG
border.jpg

Novo na webu

Rezultati aukcije trezorskih zapisa Ministarstva financija

1

više

22.08.2017.

ESF i Strukturni fondovi

2

10.08.2017.

Plan isplata proračunskim korisnicima za kolovoz 2017.

3

više

01.08.2017.

Obavijest

4

o mogućnosti plaćanja paušalnog poreza na dobit neprofitnim organizacijama koje obavljaju i gospodarsku djelatnost više

27.01.2017.

Polica osiguranja osoba od posljedica nesretnog slučaja (nezgode)

5

više

27.01.2017.